top of page

13 Mai
ora 19:00

afis Pasarea Maiastra-2.jpg

Pasărea măiastră - Tribut Maria Tănase

După o concepție muzicală de Marius Mihalache

concept regizoral, concept scenografic și coregrafie: Răzvan Mazilu
aranjament muzical, compoziții: Marius Mihalache
light design: Ștefan Vasilescu

cu: Marius Mihalache (țambal), Nico (voce), Arabela Nicolau (voce), Daniela Răduică (voce), Lorin Mihalache (cajon), Ciprian Parghel (bass), Marius Gagiu (caval/flaut/fluier)

Baletul Majestic: Răzvan Hanganu, Svetlana Pavel, Roxana Văleanu, Robert Anton, Irina Măcinic, Ionuț Măcinic, Oana Hanganu, Lucian Vasilescu

Amfitrion: Mihaela Rus

Un fenomen unic în muzica românească. O lume. Un popor. O identitate.
Inspirat de povestea de viață a Mariei Tănase, de la copilărie la debut și până la moartea ei, artistul Marius Mihalache consideră că muzica Mariei Tănase reprezintă cel mai bine identitatea poporului român.
Maria Tănase n-a lăsat averi materiale familiei, dar poporului i-a lăsat o moștenire sacră: 480 de cântece și vocea ei ce încă nu și-a găsit egal.
Marius Mihalache vă propune un spectacol-concert despre artistul special, care a trăit și a cântat după cum și-a dorit, cu o pasiune inegalabilă. O femeie care nu și-a refuzat nimic. O existență fascinantă, un geniu, iubitoare de lume și totuși singură în povestea ei.
A stat puțin, dar a trăit atât de intens, încât chiar și astăzi, la zeci de ani de la moartea ei, oamenii încă vorbesc despre ea la prezent.
O prezență vie, o personalitate cum nu s-a mai văzut, un nume despre care se spune că a fost prima și poate singura mare divă a României.

bottom of page