top of page

Prețul biletelor
Categoria I - 145 lei 

Categoria II - 100 lei

Categoria III - 75 lei

Categoria student - 1 lei (Accesul este permis cu carnet student vizat pe anul academic in curs!)

LEGENDS OF JAZZ_ Charlie Parker - Bird _ 100.jpg

Jazz Syndicate Live Sessions, alaturi de aclamatul saxofonist Viktor Toth, celebreaza centenarul Charlie Parker, unul dintre cei mai inovatori si influenti artisti din istoria moderna a muzicii, cu un impact major in Hip-Hop, Pop, Rap, Rock si – bineinteles – Jazz.

Charles Parker (n. 29 August 1920, Kansas City/USA) cunoscut si ca "Yardbird", sau mai simplu "Bird", a fost un saxofonist si compozitor American de Jazz de geniu.

Parker a fost un influent solist de Jazz si o figura marcanta in dezvoltarea stilului Be-Bop, un stil al Jazzului caracterizat de ritmuri ametitoare, tehnica virtuoasa si improvizatie. Parker a introdus idei armonice revolutionare. Tonul sau varia de la curat si penetrant, la dulce si sobru. Parker a fost poreclit inca de la inceputul carierei "Yardbird"; aceasta porecla (provenita de la apetenta sa pentru carnea de pui!), dar mai ales forma prescurtata "Bird", pe care a folosit-o pana la sfarsitul vietii, au inspirat titlurile a numeroase compozitii, precum “Yardbird Suite”, “Ornithology”, “Bird Gets The Worm” sau "Bird of Paradise". Parker a fost un icon pentru subcultura hipster si mai tarziu pentru celebra “Beat Generation”, personificand muzicianul de jazz ca si artist fara compromisuri si intelectual, mai degraba decat ca si entertainer.

Intr-o epoca in care cuvinte ca “inovator" sau “genial” sunt folosite cu prea mare usurinta, suntem deopotriva incantati si onorati sa celebram un om si muzician care cu adevarat le-a intrupat pe amandoua. Mai degrabă decât să imite originalul, „Bird @ 100” se străduiește să transmită forma de artă dezvoltând noi perspective asupra tradiției. Aceasta este adevărata substanță a expresiei contemporane și credem cu tărie că Bird ar fi dorit ca moștenirea sa să rezoneze în acest mod. La urma urmei, singura modalitate de abordare a prezentului este plasarea unui picior în trecut și a altuia în viitor.

Pe scena Salii Rapsodia, intr-un concert tribut de exceptie va urca „Bird Food Market” un grup infiintat în anul 2012 de catre saxofonistul Viktor Toth, una dintre cele mai versatile figuri ale jazzului din Ungaria. Muzica lor este este un melanj intre jazz și hip-hop, o reinterpretare a moștenirii lui Charlie Parker. Reinventarea constantă a muzicii, o dispoziție de avangardă, pulsul ametitor al ritmurilor sincopate și un nivel ridicat de improvizație, descriu concertele lor. Protagonisti serii vor fi:

Viktor Toth (alto sax / loops / special effects / ) // Gyorgy Orban (bass) // David Szarvas (beatbox) // DJ Quick (scratch)

Evenimentul “Legends of Jazz: Charlie Parker - BIRD @ 100” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde in perioada urmatoare vor mai concerta:

* Masters of Jazz: CHAD LB Quartet – 18 Octombrie & Sala Rapsodia – Bucuresti;

PROGRAM:

Concertul “Legends of Jazz: Charlie Parker - Bird @ 100” va avea loc pe 27 Septembrie 2022, orele 20:00 la Sala Rapsodia din București. Accesul în sală se face începând cu orele 20:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale.

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

Un eveniment recomandat de MAGIC FM!

bottom of page