25 MARTIE - 11:00

„Frumoasa din pădurea adormită“ de Charles Perrault este o poveste clasică despre prinţi, prinţese şi vrăjile care se ţes în jurul lor și, totodată, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii ale Teatrului Naţional de Operetă și Musical „Ion Dacian”, jucat cu succes mulți ani, de la premiera sa din februarie 2003.

A fost odată, ca niciodată, o împărăţie cu zâne bune şi vrăjitoare rele, cu broaşte şi berze vorbitoare, cu oameni liniştiţi şi cumsecade peste care domnea un Împărat, om cu concepţii foarte moderne. Împreună cu soţia lui, Împărăteasa Zimby, a aşteptat cu nerăbdare ca Barza Bertha să le aducă un bebeluş. Clipa mult aşteptată a sosit şi odată cu ea începe şi povestea noastră. Barza Bertha şi buna ei prietenă Broasca Bibi aduc în dar la curtea împărătească o fetiţă frumoasă, frumoasă ca în poveşti. Fericiţii părinţi pun la cale petrecerea de botez. Sunt invitaţi oaspeţi de onoare şi bineînţeles toate ursitoarele, ca să-i asigure Prinţesei un viitor fericit. Se pare însă că încoronatele capete nu ştiau să numere prea bine, pentru că au uitat să invite la grandioasa petrecere şi pe Zâna cea Rea. Supărată, aceasta îşi face apariţia şi aruncă asupra micuţei prinţese un greu blestem, ce urma să-i aducă moartea. Noroc cu Zâna cea Bună ce nu apucase încă să-şi rostească urarea şi care îndulceşte groaznica pedeapsă, introducând în poveste un somn de 100 de ani şi un Prinţ salvator. Broasca Bibi şi Barza Bertha au misiunea să vegheze ca povestea să se termine cu bine. Şi bineînţeles că totul se termină cu … două nunţi ca în poveşti.

Distribuție:

Zâna bună – Eugenia Ilinca/ Mioara Manea-Arvunescu/ Gladiola Nițulescu-Lamatic
Împărăteasa – Gabriela Daha/ Virginia Stamate
Împăratul – Victor Bucur/ Valentino Tiron/ Anton Zidaru
Broasca Bibi – Carmen Angheloiu/ Cristina Georgescu
Barza Bertha – Diana Petrache/ Geraldina Petre
Zâna rea – Claudia Hanghiuc/ Mioara Ifrim
Prințesa – Daniela Bucșan/ Mediana Vlad/ Patricia Seymour
Prințul – Bogdan Lupea/ Ciprian Mardare/ Anton Zidaru
Doica – Adriana Nicolae/ Oana Rusu
Majordomul – Mihăiță Radu/ Alexandru Vasile

Distribuție balet:

Curteni: Eugenia Stoian, Oana Vâlceanu, Monica Agarici, Raisa Radamovschi, Mihai Radu, Octavian Ștefănescu, Lorendi Rădulescu, Sergiu Pantelimon
Zâne: Diana Marin, Raluca Florescu Herciu, Luminița Florescu, Dana Moise, Mihaela Ștefănescu, Diana Năstase